Färdiga portionssatser

Vi erbjuder en rad olika portionssatser och det finns några skillnader mellan dessa.

Snussasterna från Coobra, exempelvis storsäljaren som innehåller 400 g är färdigfermenterade och behöver enbart fuktas/smaksättas - inget mer. Vi rekommenderar en sprayflaska där du har i smaker och vatten (den totala vätskemängden bör ej överstiga 200 ml). Lägg prillorna i en stor skål/bunke/hink/, spraya och blanda tills vätskan är slut. Lägg att dra i ett dygn och njut. Är snuset fuktigt så går det lysande att torka påsarna en stund med hjälp av en hårtork (men inte så mycket att snuset också torkar...). Dessa prillor kan snusas direkt som extra torra prillor.

Sedan har vi snussorter som kräver kalljäsning, exempelvis Prillans snussats för portionssnus. Här blandar du smak/vatten och den medföljande påsen natriumkarbonat och sedan sprayar du och blandar. Detta snus behöver stå i ca 36 timmar innan det är färdigt och om det är för blött så kan du torka ur det med en hårtork. 

Vår snuskännare Andreas har testat dessa sorter och kommenterade såhär:

"Det blir inte lika gott som mitt snus, däremot sparar det in en massa tid. Jag kommer fortsätta portionera mitt snus från lössnus men kanske varva med dessa när tiden inte finns för att portionera - och lössnus inte är ett alternativ (typ hemma med familjen). Den som snusar skräpsnus bara för att det är billigt borde gå över till detta, att det inte är lika gott som mitt snus innebär inte att det är dåligt, det är mycket bättre än flertalet av "budgetsorterna" som säljs för någon tjuga.

Den som vill ha billig portion och priset är det viktigaste kommer inte bli besviken. Den som vill ha billigt och gott lössnus bör göra sitt eget snus från grunden, jag har ju till och med satt ihop ett paket för detta..."

Paketen som vi låtit Andreas sätta ihop hittar du här:

Meijers startpaket lös

Meijers startpaket portion (portioneras från lös, det är inte färdiga portioner)

Nyheter

Gör som superspararna - gör ditt eget snus!

Superspararna i Kanal 5 gör sitt egna snus med snussatser! Se videon här.. 2014-10-26 10:00:00. Läs mer

Mitt snus smakar konstigt och väldigt ”rått”, ska det vara så?

Om snuset smakar gammal råtobak så kan det vara så att det inte har fermenterats ordentligt. Detta är ett riktigt problem då du egentligen behöver värma upp det och fortsätta fermenteringen. Icke-färdigfermenterat snus kan vara farligt då TSNA:er kan finnas i stor omfattning. Min rekommendation är att slänga denna tobak och göra om hela satsen. Gör du i riskokare så kan du låta tobaken stå ett par timmar efter att du anser att den är färdig så är du på den säkra sidan.

. 2014-05-12 20:01:54. Läs mer

Varför gör du inte snus i ugnen, det går ju snabbare?

Svar: Det stämmer att det går snabbare. I ugn tar det mellan 24-36 timmar att göra en snussats. Däremot har jag misslyckats i ugn genom att snuset blev något bränt (det blev inte så gott). Termostater på ugnar är inte så exakta och det kräver ett konstant passande, termometrar och lite tur. Sedan finns skräckexempel på vad som kan hända om ugnen glöms bort eller har felinställd termostat. 

. 2014-05-12 20:01:25. Läs mer

Vad innehåller snus egentligen?

Snus innehåller vatten, tobak, salt, något basiskt och fuktighetsbevarande medel. Detta är grunden i snus. Vatten och tobak är inte så märkligt men jag listar övriga ingredienser nedan:

Salt: Inga egentliga konstigheter med salt men ett par ord om funktionen i snus. Saltet ger snuset mer smak och ”drar ut” fukt. När jag gör snus så har jag i extra salt redan från början då jag tycker att det ger en mer robust smak. Totalt använder jag ca 150 g salt för en sats, flingsalt ger även en god smak som inte är så sträv.

. 2014-05-12 19:43:17. Läs mer

Du gör alltså portion hemma? Hur då?

På sidan Snus i riskokare – gör såhär så finns, mot slutet, en ganska utförlig guide till hur jag gör. Påsar och snusspruta finns här hos Snusmajoren medan de andra produkterna behöver köpas från annat håll. Är snuset för blött så kommer påsen inte hålla ihop, det är en av anledningarna till att jag gör ett ganska torrt portionssnus.

. 2014-05-12 19:31:13. Läs mer

Hur länge håller mitt snus?

Ett färdigfermenterat snus håller ca 6-9 månader i kylskåp. Hantera alltid snuset så rent du kan (använd handskar när du rör i det etc.) så håller det längre. 

. 2014-05-12 19:30:05. Läs mer

Hur gör du när du smaksätter snus och vilken är din favoritsmak?

Det finns egentligen inga regler när det gäller smak eftersom det är den som snusar snuset som bör bestämma hur det ska smaka. När jag gör mitt snus så har jag alltid mitt grundsnus

. 2014-05-12 19:29:15. Läs mer

Mitt lössnus är fuktigt, men känns ”smuligt” under läppen (och går sönder när jag lägger ut prillan), vad gör jag?

Du har förmodligen för mycket vatten i snuset, men vatten binder inte ihop snuset så bra. Om du använde en tobak som inte var så finmalen så kan detta lätt uppstå. 

. 2014-05-12 19:24:32. Läs mer

Mitt snus är för blött, vad gör jag?

Det går att torka ur snus på många olika sätt. Är det bara lite för blött så brukar jag blanda ut med lite av det torrare grundsnuset, se ”Snus i riskokare – gör såhär”.

. 2014-05-12 19:18:34. Läs mer

Mitt snus är för torrt, vad gör jag?

. 2014-05-12 19:02:54. Läs mer

Facebook

Facebook

Gilla oss gärna på Facebook!

18-årsgränsDu måste vara 18 år för att köpa produkter som innehåller nikotin.