Välkomna tillbaks efter en lång och varm sommar! Hösten har slagit sitt grepp om oss alla - i alla för hos oss som glömt bort hur det var att frysa.

Denna sommar har jag haft glädjen att få prata med flera av våra fina kunder. Jag har gett råd och fått råd - jag har fått prata snus med entusiaster, helt fantastiskt! Det verkar fortfarande vara många frågor kring snus och konsistens så jag vill påminna alla om att vi har en FAQ där många frågor finns besvarade. Jag har också testat några av våra färdiga portionssatser, vilket du kan läsa om här.

Det finns funderingar på en workshop kring snus där upplägget är enkelt:

1. Jag gör några satser snus.

2. De som vill vara med kommer och ser hur mitt snus ser ut efter att det kommer från riskokaren.

3. Alla får testa fram konsistens och smak på snus.

4. Förmånliga priser på tobakssatser och tillbehör i anslutning till workshopen. 

Om detta blir verklighet eller inte kan jag inte svara på men intresseanmälningar skickas till: andreas@snusmajoren.se. Det är främst Stockholm eller Göteborg som är aktuellt just nu...

 

En sak som jag kämpat för att få in är Gummi Arabicum. 100 gram gör att du kan ta i från tårna när det gäller konsistens och i kombination med stabilisatorn så går det (typ) inte att misslyckas med konsistensen - se bara till att du inte har för mycket vatten i från början. Fördelen med Gummi Arabicum (i jämförelse med ex. potatismjöl/annan stärkelse) är att det inte spjälkas av saliven som finns i munnen och bildar alltså inget socker (som vi alla vet så är socker dåligt för tänderna =)). Detta är i alla fall vad jag fick berättat för mig i samtal med en yrkesverksam kemist. En annan fördel är att Gummi Arabicum inte torkar ut snuset på samma sätt som potatismjöl. När potatismjöl används så blir snuset ganska fort hårt så det blir inte så bra att bereda mer än 5-6 dosor åt gången.

Jag har väldigt mycket mer att skriva om men det får räcka för den här gången, så får ni chans att längta lite. Om det är så att du ser att det är DIN fråga eller DITT samtalsämne som tas upp så kan jag försäkra dig om att det förmodligen stämmer. Jag skriver här för att jag kan en del om att göra snus - i och med det så får jag chans att lära mig ännu mer av er! Stort tack för det!

Vi hörs!

Andreas