Jag gjorde lite höstsnus för ett tag sedan men har varit lite mindre kreativ i "köket" senaste tiden. Däremot testade jag lite nya smaker och delar gärna med mig av dessa:

Fyra smaker snus

Från vänster till höger har vi:

1. Whiskey = Essens Irish Whiskey (ej från Snusmajoren men det finns en arom för whiskey här).

2. Vintergröna = Essens från Snusmajoren, smakar som tuggimit Jenka.

3. Fänrikssnus = En egen blandning av bergamotte (från Snusmajoren), citronarom (baktillbehör i matvarubutiken), rosessens och Liquid Smoke. Det är min blandning och gällande de militära graderna så kom jag aldrig över fänrik...

4. Julsnus = Ja... smakerna av glögg, pepparkaka och kanske en liten hutt därtill... Jag föredrar faktiskt min egna blandning (fråga fem i "Frågor och svar")

När det gäller smak så är det inte så mycket mer att säga än att du får prova dig fram för att hitta de mängder som passar dig, jag smaksätter aldrig stora mängder för då är det inte så mycket som "blir förstört" och så kan jag variera smakerna mycket mer. DOCK finns en viktig sak att säga om konsistens. Sätt på dig glasögonen, baka färdigt snusen och läs noga nu:

När det gäller konsistensen så är temperaturen väldigt viktig. Se till att du knådar snuset så att det är rumstempererat. Om du slutar när snuset är kallt så kommer Stabilisatorn och Gummi Arabicum inte reagera som det ska. Snuset kommer kännas torrt och du kommer förmodligen lägga i mer stabilisator tills du är nöjd. Du lägger glad i hågen in det i kylen och tror att snuset är finfint. Tyvärr funkar det inte så. När snuset blir varmt så kommer det att kännas lite "halt" och bli ganska kladdigt. Du måste alltså bli nöjd med den temperatur du ska ha på snuset när du använder det - är du inte ca 8 grader varm i munnen så kan det vara bra att jobba med ett varmare snus...

Jag har tidigare sagt att jag gärna skickar ut lite varuprover, vilket jag gjort men jag förberedde några till om någon är intresserad:

Varuprover till kunder 

Det är samma smaker som ovan, samt en rökig rackare som jag gjort med hjälp av det portionssnus som vi också säljer, detta är Coobras portionssnus som varken behöver värmas eller portioneras utan enbart fuktas. Är du intresserad av att prova (det är inga jättemängder som kommer) så kan du skicka ett mail till oss så fixar vi det.

För Snusmajoren, 

Andreas Meijer