Det finns egentligen inga regler när det gäller smak eftersom det är den som snusar snuset som bör bestämma hur det ska smaka. När jag gör mitt snus så har jag alltid mitt grundsnus (se Snus i riskokare – gör såhär) så att jag kan späda ut och reglera hur mycket snuset ska smaka. I vanliga fall gör jag ca 500 gram varje gång jag gör en smak jag tycker om. När en ny smak ska testas så brukar jag hålla mig till ca 100 gram, så att jag kan kasta testet om det inte blir bra, jag får också fram ett grundmått som gäller för 100 gram snus. All typ av kryddning kan funka men det som innehåller socker inte så lämpligt då tänderna tar mer stryk än nödvändigt.

När det gäller mina egna favoriter så ska jag ge tre smaksättningar, alla baserar sig på ca 500 gram snus:

Julsnus: 1 msk kanel, 1 msk kardemumma, 2 tsk ingefära, 1-2 tsk nejlika – allt är torra och finmalda kryddor.

Rök: 1 msk havssalt (flingsalt), 2-3 msk Liquid Smoke (går att köpa i större mataffärer). Detta kan kompletteras med några skivor äpple i ett par dagar så kommer en calvadosliknande smak fram. Rivet citronskal (zest) eller citronarom ger en friskare smak och går bra ihop med hickoryröken.

Polly (godiset)1-1½ msk arraksarom (finns i större mataffärer), 2-3 tsk vaniljpulver (inte vanilj-, eller vannilinsocker).