Jag har nu gjort något som jag sällan gör... Jag har stått framför en kamera för att bli filmad under tiden som jag tillverkar snus hemma. För det första kan jag ju säga att det inte är en boost för självförtroendet när jag ser mig själv i närbild under nästan 30 minuters filmtid. Men jag är ju inte där för att vara snygg... =).

När jag gör mitt snus så är jag medveten om att det kan bli fel eller att saker spills, men jag vet ju också att det går att rätta till det mesta - det finns dock inte lika många möjligheter att göra om när det hela ska med på film (och förhoppningsvis visas för så många som möjligt). Det var intressant att ta del av problematiken med ljud och vakna småbarn i huset. Det är en naturlig del av mitt liv, vilket gör att de ljuden redan har filtrerats i mina öron. När jag såg filmen så blev det tydligt att barnen inte är så tysta som jag tänker att de är =). Men jag tror att det mesta blev helt ok i alla fall.

Det viktiga var att jag på ett tydligt sätt fick förmedla processen med att göra snus hemma, i riskokare. Och jag tror faktiskt att jag lyckades. Som de flesta hemmafixare vet så finns en uppsjö av tips på snustillverkning - vissa bra andra mindre bra. Det jag visar är helt enkelt det som funkar för mig, inte det enda sättet att göra snuset på. Men jag vill göra det relativt enkelt och snabbt för att jag vil snusa ett gott snus. Självfallet vore det kanon med hemodlad tobak och möjligheten att göra en massa spännande tobaksblandningar och rökningar av tobaken men jag har inte den tiden. Då funkar snussatser lysande. 

Inom en (förhoppningsvis) snar framtid så kommer filmen/klippen att läggas ut här på Snusmajorens hemsida och jag ser fram emot att kunna få ut mina kunskaper på ett annat sätt. Självfallet visar jag snussatsens väg ända till färdigt portionssnus.

Bild från filmen

Bild från när portionering förklaras